Campament d’Estimulació Infantil

Campament d’estimulació infantil

campament-estimulacio-infantil

Per què un campament d’estimulació?

 • Perquè tots els xiquets i xiquetes haurien de tenir l’oportunitat d’anar a un campament i beneficiar-se dels avantatges personals i socials que comporta:
  • Major seguretat en si mateix.
  • Superació personal.
  • Autonomia i independència.
  • Resolució de problemes i conflictes.
  • Habilitats socials: respecte de torns, respecte per l’altre, seguiment de normes.
  • Creació de nous vincles: amistats, relació amb altres adults.

    

 • Perquè, no existeix (o és limitada), l’oferta social d’aquest tipus d’esdeveniments adaptats a les necessitats reals dels xiquets i xiquetes amb dificultats en el seu desenvolupament, i creiem que tenen el dret de gaudir i aprendre d’aquesta experiència.
 • Perquè, unit als beneficis generals que aporta a un infant assistir a un campament, l’especialitat terapèutica d’aquest en particular, la seua filosofia i la formació dels responsables, permet treballar, de forma intensiva, àrees o habilitats concretes en els xiquets i xiquetes, augmentant significativament les seues destreses, capacitats i el seu acompliment diari.

campament-estimulacio-infantil-datesDates: Diumenge 26 de juliol de 2020 a Dissabte 1 d’agost de 2020. 6 dies d’estada.

Entrada: Diumenge 26 de juliol per la vesprada.

Eixida: Dissabte 1 d’agost pel matí.

Places: 20 xiquetes i xiquets en total.

Edat: de 4 a 14 anys.

 

 

Organització:

Els infants s’agrupen en equips de 4/5 xiquets. A cada grup se li assignaran dos o tres terapeutes responsables les funcions seran:

 • Acompanyar el grup durant tot el dia en el seu recorregut per les diferents activitats diàries.
 • Treballar l’autonomia en les activitats de la vida diària (vestit, higiene personal, alimentació, cura de les pròpies pertinences i joc)
 • Ser la principal figura de referència per al xiquet o xiqueta.

Sessions terapèutics:

Cada xiquet/ta rebrà durant el dia les següents intervencions:

 • Teràpia Ocupacional /Integració Sensorial

La teràpia d’integració sensorial permet que el Sistema Nerviós Central de cada xiquet/ta utilitze de manera adequada la informació que rep del seu cos i de l’entorn, a través dels sentits vestibular, tàctil i propioceptiu.

Un correcte ús d’aquesta informació sensorial permet al nen/a funcionar de forma més efectiva en el seu dia a dia, ja que afavoreix la maduració d’àrees relacionades amb: el rendiment acadèmic, el desenvolupament psicomotriu, el llenguatge, l’atenció, les habilitats emocionals i socials .

 • Estimulació Cognitiva

Es realitza un programa d’estimulació cognitiva que inclourà activitats destinades a desenvolupar comportaments com planificació, memòria, atenció i flexibilitat. El desenvolupament d’estructures neurològiques facilitarà posteriorment el rendiment òptim dels xiquets/etes en les diferents etapes de maduració i aprenentatge.

 • Resolució de conflictes. Reconeixement emocional. Estratègies de comunicació. Habilitats socials.

Aquestes intervencions els serviran d’eines a la vida diària per a l’afrontament de les dificultats quotidianes. Podran adquirir una comprensió i una expressió més adaptativa en els esdeveniments adversos que es puguen trobar, tant a l’escola com en la vida familiar i en la relació amb els seus iguals.

Aquesta intervenció es realitzarà en qualsevol moment que sorgisca una situació desajustada, pot ser durant les sessions pròpies o al llarg del dia.

 • Activitats lúdiques i d’oci

Activitats típiques de campament, però adaptades als propòsits d’estimulació i convivència que té el Campament com a objectiu. Aquestes activitats s’intentaran adaptar a cada grup o grups participants:

 • Piscina
 • Piragua (sols o acompanyats de terapeuta)*
 • Tir amb arc.*
 • Rocódromo.*
 • Tirolina*
 • Estimulació en la granja d’animals.
 • Activitats de multi aventura.
 • Activitats d’exploració en la naturalesa.
 • Conta Contes

* Qualsevol activitat que el xiquet o xiqueta no puga fer a causa de la seua edat o un altre motiu, hi haurà una activitat paral·lela.

 • Activitats de temps lliure

En les hores libres es podrà gaudir de joc lliure potenciant l’elecció del nen/a.

Coordinació i organització general

Beatriz Barranquero Cortés

Terapeuta Ocupacional. Especialista en Integració Sensorial per la Universitat del Sud de Califòrnia USC/WPS: nº 3841. Postgrau en Psicomotricitat. Terapeuta pediàtrica de Neurodesenvolupament NDT-Bobath certificada per Bobath Londres. Desenvolupa la seua activitat especialment amb xiquetes i xiquets diagnosticats amb TEA, desordre sensorial, TGD, TDA, TDAH, síndromes genètics, dificultats motores… Actualment es terapeuta ocupacional y coordinadora de Teràpia Ocupacional en el CEI València.

Raquel Alonso Alonso

Terapeuta Ocupacional. Màster en Neurorehabilitació. Especialista en Integració Sensorial per la Universitat del Sud de California Desenvolupa la seva tasca, especialment en xiquets i xiquetes diagnosticats amb TEA, desordre sensorial, TGD, TDA, TDAH, síndroms genétics, dificultats motores… Actualment és terapeuta ocupacional al CEI València.

Coordinació terapeutes

Ruth Cebrián

Pedagoga, animadora juvenil, educadora i coordinadora de l’equip a Tarihuela. Educadora de Tarihuela desde l’any 2016, ens va acompanyar en el IV Campament d’Estimulació Infantil del CEI València. Coordinadora de terapeutas en el V Campament d’Estimulació Infantil del CEI València als anys 2017 i 2018.

Ricardo Molina

Coordinador de campaments de personas amb diversitat funcional de diverses asociacions. Educador de Tarihuela desde l’any 2013, en el any 2015 i 2016, ens va acompanyar en el III-IV Campament d’ Estimulació Infantil del CEI València. Coordinador de terapeueas en el V Campament d’Estimulació Infantil del CEI València en els anys 2017 i 2018.

Terapeutes i personal responsable:

Totes les activitats d’estimulació, seran dutes a terme per 4 especialistes reconeguts, amb formació i titulacions superiors a nivell universitari i especialitats reconegudes internacionalment.

Cada grup (4-5 xiquets/tes) treballarà sempre amb un total de 2 ó 3 terapeutes (depenent de l’activitat) i serà la terapeuta o terapeutes acompanyants qui guie al grup durant tot el dia en el seu recorregut per les diferents activitats d’estimulació.

Hi haurà un total de 10 terapeutes responsables a càrrec dels 20 nens. A més hi haurà 2 monitors de temps lliure encarregats de les activitats d’oci i temps lliure. Les terapeutes responsables dels grups sempre acompanyaran al seu grup de xiquetes i xiquets, així com els organitzadors del campament.

Al dossier definitiu es donarà informació sobre el currículum tant dels terapeutes, com dels acompanyants.

Lloc

Tarihuela Centro de Naturalesa, en Jérica, a una hora de València. Disposa d’unes instal·lacions excel·lents i amb l’espai necessari per poder dur a terme totes les activitats d’estimulació, tant a l’aire lliure com en espais recollits.

Encara que en el campament hi ha altres nens i nenes les instal·lacions per dormir, relaxar-se i fer teràpia són únicament per al CEI València. En les hores de menjar sempre estaran acompanyats pels seus terapeutes.

Alimentació

L’alberg disposa d’un restaurant que s’encarregarà de preparar el menjar durant tots els dies, desdejuni complet, esmorzar, dinar, berenar i sopar. Si el xiquet/a té dieta especial l’alberg disposa de dieta per vegetarians, al·lèrgics, celíacs, …

Medicació

La medicació que prenguen els xiquets i xiquetes serà controlada per la terapeuta responsable del grup. Els pares portaran la medicació amb les instruccions pertinents.

Informació als pares

L’últim dia de campament s’informarà dels objectius treballats durant el campament i de com ha evolucionat cada infant mitjançant un informe.

Cost

 • El cost total del campament de diumenge a dissabte és de 580 €
 • El cost per a xiquets que van gaudir del campament 2018 el preu es de 560€.
Cost per a usuaris del CEI València
 • Per als xiquets i xiquetes usuaris del CEI València durant l’any 2018 el cost és de 510€
 • Per als xiquets i xiquetes, usuaris del CEI València i que, a més a més, van gaudir del campament 2018, el cost és de 500€.

Aquest preu inclou:

 • Despeses d’allotjament.
 • Pensió completa.
 • Activitats d’estimulació i d’oci ressenyades.
 • Materials i activitats d’oci i temps lliure.

No cobreix les despeses de desplaçament; cada família és responsable de portar els seus fills fins a l’alberg, i vindre a recollir-los el dia que finalitze el campament.

Beneficis

Cada dia la xiqueta o el xiquet rebrà intervenció en:

 • Teràpia Ocupacional / Integració Sensorial.
 • Estimulació Cognitiva.
 • Resolució de conflictes. Estratègies de comunicació.
 • Habilitats socials. Reconeixement emocional.

A més realitzaran les activitats típiques d’un campament, però adaptades tant a les necessitats del grup com a la finalitat del campament i acompanyades sempre per les terapeutes.

Durant tot el temps els xiquets/tes estan sent estimulats en comptar amb un terapeuta contínuament al seu costat, que realitza la funció de cura, vincle i estimulació.

Aquest bloc d’estimulació intensiu permet potenciar en els infants un important desenvolupament neurològic, que els facilitarà la millora en l’aprenentatge escolar, en les habilitats de socialització, en el seu llenguatge, en la coordinació motriu, en les habilitats maduratives bàsiques i la seua independència.

Dossier Informatiu

Abans d’iniciar el campament (mitjans del mes de juliol) es donarà als pares un Dossier en què es donarà informació exhaustiva (currículum terapeutes, explicació d’activitats, horaris, menús, etc …). També realitzarem una reunió, així podem aclarir tots els dubtes que puguen sorgir.

¿Cóm reservar plaça en el campament?

Reserva de plaça: paga i senyal de 250 euros.

La resta de l’import es realitzarà abans del 30 de Juny de 2019.

Assignació per ordre rigorós d’inscripció i de pagament.

Si el campament fos cancel·lat per causes alienes o directes a la organització, es tornaria l’import íntegre a les famílies.

Si el campament fos cancel·lat per la família:

 • Abans del 30 de Juny, es tornarà la paga i senyal
 • Després d’eixa data, es tornarà un percentatge de la paga i senyal (en funció del dia de cancel·lació) en concepte de despeses d’administració, compromís d’allotjament i manutenció.

Preinscripció: abans de 30 de juny de 2019 en info@ceivalencia.com.

o en els telèfons: 96 338 74 58 // 666 80 70 88 (dilluns, dijous i divendres)

¿On em poden informar?

CEI València

Centre d’Estimulació Integral de València

Lepanto, 32 – Alboraia (Valencia)

96 338 74 58 // 666 80 70 88

info@ceivalencia.com

www.ceivalencia.com

Contacta!