Qué li pot aportar al meu fill o filla un campament?

Els que treballem amb xiquets sabem que l’estiu és un moment de creixement, on recullen tot allò que han après i experimentat durant el curs, el processen i s’interioritzen.

Al CEI València portem molts anys aprofitant l’estiu, combinant teràpia i diversió per oferir-vos un campament en el qual tots els infants hi puguen participar, donant-li una xicoteta empenta a aquest procés maduratiu.

Al Campament del CEI València volem oferir un entorn lúdic, on els nens i nenes tinguen accés a activitats terapèutiques i de lleure, i sobretot troben un entorn on aprendre autonomia abrigats per amics i terapeutes.

La convivència amb iguals ens ajuda a treballar de forma conjunta, tant a les hores de teràpia com a les de joc i aventura, desenvolupant habilitats socials, la resolució de conflictes, la flexibilitat i la comprensió.

El primer dia es formen grups de 4 o 5 nens, per a la formació dels grups es té en compte l’edat, les característiques i les necessitats de cada xiquet/a, les seues preferències… juntament amb dos o tres terapeutes, formaran una xicotera família durant els sis dies de campament.

UN DIA AL CAMPAMENT

  1. El nostre dia comença amb el vestit, lavabo i preparació de les motxilles.
  2. Abans d’esmorzar sempre fem una assemblea per plantejar, de manera visual, les activitats i l’organització del dia.
  3. Després d’esmorzar, les terapeutes han preparat un circuit amb gronxadors, túnels, barres d’equilibris…Cada grup de xiquets té una missió important per complir i hauran de treballar en equip per aconseguir-la. Mentre la seua motricitat gruixuda s’enfronta a tots aquests reptes, la seua capacitat d’organització i de planificació s’ha de posar en marxa per superar tots els obstacles en grup.
  4. Abans de dinar no pot faltar una capbussada per refrescar-nos.
  5. Després de dinar els xiquets i xiquetes tenen temps lliure, podran jugar o descansar, sempre acompanyats pel grup i els seus monitors. Huí a la vesprada ens toca una passejada amb piragua pel riu i després… ¡Una Gymkana de fang i pintura! Noves textures per experimentar i molts monitors i terapeutes per embrutar. Per a alguns nens i nenes serà tot un repte deixar la seua empremta de pintura a l’esquena d’un company, d’altres no tenen por de res i hauran de passar temps extra a la dutxa. Per a aquells xiquets i xiquetes que supose una estimulació massa aclaparadora, sempre hi ha activitats al voltant de la Gymkana, que els ajuda a anar apropant-se, a poc a poc, sempre des del respecte.
  6. Abans que s’acabe el dia soparem i anirem directes al camp, huí tenim relaxació i observació d’estrelles. Quan tornem a l’habitació sempre fem assemblea, repassant allò que ens ha ha agradat més i menys del dia i preparant els nostres infants perquè descansen tota la nit. Al campament del CEI sempre cauen rendits.

Els hem vist de més bruts!

QUÉ S’EMPORTEN ELLS I ELLES

Per a alguns és una amistat inesborrable, un viatge en tirolina, les hores interminables a la piscina. Per altres, haver-se atrevit a pujar en canoa, recolzats per la seua terapeuta favorita, o la guerra d’aigua, on va tindre una punteria increïble amb els globus.

El que ells no veuen, però nosaltres sí notem, és l’autonomia, la seguretat en si mateixos, l’aprenentatge en la convivència. Aquest calcetí que ara es posa sol, aquesta il·lusió per enfrontar-se a un nou repte, fer-se la motxilla costa menys temps i unir-se a un joc en grup s’ha convertit en una cosa fàcil.

En un campament, els nens creixen en tots els sentits; al campament del CEI València oferim aquesta oportunitat, adaptant-la a les necessitats de cada xiquet o xiqueta, en un entorn de companyerisme, comprensió i aprenentatge.

Perquè, al final, tots els nens i nenes haurien de tindre l’oportunitat d’accedir a un campament adaptat a les seues necessitats.

Descobreix el nostre campament en: https://ceivalencia.com/es/campamentos/

Cap terapeuta no va ser ferit durant la realització d’aquesta foto.

Paula Monrós

Contacta!